Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEAVEA

- 10/09/2015
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Αναφορικά με ζητήσεις συνεργασίας  που  είχαν κοινοποιηθεί από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Σαουδικής Αραβίας και αφορούσαν προμήθεια διαφόρων προϊόντων και για τις οποίες σας είχαμε ενημερώσει,

Σας πληροφορούμε πως, σύμφωνα με επιστολή του Προϊσταμένου του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κου Θ. Ξυπολιά η Σαουδαραβική επιχείρηση "Bin Abu Dawood Trading Company"  η οποία εμφανιζόταν ως εξουσιοδοτημένη από  συγκεκριμένο κρατικό Σαουδαραβικό Οργανισμό για προμήθεια διαφόρων προϊόντων, ουδέποτε έλαβε σχετική εξουσιοδότηση και ουδέποτε απέστειλε σχετικό ηλεκτρονικό ή άλλο μήνυμα για εκδήλωση ενδιαφέροντος από διάφορες επιχειρήσεις ώστε αυτές να προβούν σε προσφορές για συμμετοχή στον εν λόγω διεθνή διαγωνισμό.

Πρόκειται για ηλεκτρονική απάτη με την οποία γίνεται προσπάθεια να παραπλανηθούν διάφορες επιχειρήσεις, ζητώντας τους να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, 5.000 και 10.000 δολαρίων, προκειμένου να εγγραφούν στον αρμόδιο κρατικό Σαουδαραβικό Οργανισμό και να μπορέσουν να συμμετάσχουν στον εν λόγω διεθνή διαγωνισμό.

Επιχείρηση - μέλος μας , η οποία είχε ενδιαφερθεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό , μετά την απαίτηση της εταιρείας για την καταβολή του  ποσού των 10.000 δολαρίων  ως τέλος εγγραφής στο Μητρώο Προμηθευτών, ήρθε σε επαφή και με τον  Προϊστάμενο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κο Θ. Ξυπολιά  αλλά και  με το Επιμελητήριο μας για την διερεύνηση της αξιοπιστίας της πληροφορίας.
Το Επιμελητήριο παρενέβη με επιστολή του προς τον κο Θ. Ξυπολιά  και κατόπιν όλων των ενεργειών που έγιναν εκ' μέρους του, αποδείχθηκε η ηλεκτρονική απάτη εις βάρος των επιχειρήσεων.

 

© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team