Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ.
ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ Β.Ε.Α


» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΨΥΧΡΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ»

» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την Πρόσκληση
» Δείτε εδώ το Πρόγραμμα Σεμιναρίων
» Πατήστε εδώ για να Δηλώστε Συμμετοχή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
EΠANAΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑ» Το ΒΕΑ προβαίνει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παροχή υπηρεσιών ειδικού πραγματογνώμονα σε θέματα εσωτερικού ελέγχου διαδικασιών τήρησης οικονομοτεχνικών υποχρεώσεων ΝΠΔΔ και τήρησης διατάξεων δημοσίου λογιστικού.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΛΑΕΚ 1-25 ΕΤΟΥΣ 2014

» Σεμινάρια για Τεχνικό Ασφαλείας

» E-learning προγράμματα εκπαίδευσης από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά
MAIN

ΚΤΙΣΕ ΨΥΧΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
«Μάχη» ενάντια στην αύξηση της θερμοκρασίας, διά της ανάκλασης του φωτός στα κτίρια και των πηγών θερμότητας.


ΤΑ ΨΥΧΡΑ ΕΞΥΠΝΑ ΥΛΙΚΑ, ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MAIN

Σχετικά με την υποχρεωτική απογραφή στο γενικό εμπορικό μητρώο.

Όπως ήδη γνωρίζετε, από 4-4-2011, εφαρμόζεται ο θεσμός του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ), για όλες τις επιχειρήσεις. Για τις επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί πριν την ημερομηνία αυτή (4-4-2011), αποφασίστηκε (Υπουργική Απόφαση: Κ1-941/2012) η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή τους στο Γ.Ε.ΜΗ.

ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΒΕΑ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κο ΡΩΜΑΝΙΑ Γ.

Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2014
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ-ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ & ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ , ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ENTERPRISE EUROPE NETWORK

INHORGENTA MUNICH 2016 (12.-15.02.2016) 43η Διεθνής κλαδική έκθεση αργυροχρυσοχοΐας, ρολογιών, εξοπλισμού εργαστηρίων και πολύτιμων λίθων στο Μόναχο
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  Ημερήσια επικαιρότητα
04/03/2015 Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις Αθήνας – Βρυξελλών σε επίπεδο χαμηλόβαθμών αξιωματούχων...

Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις Αθήνας - Βρυξελλών σε επίπεδο χαμηλόβαθμών αξιωματούχων εν όψει της τακτικής συνεδρίασης του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα.


03/03/2015 Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να βρει 3,5 δισ....

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να βρει 3,5 δισ. που χρειάζεται μέσα στον Μάρτιο προκειμένου να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες.


02/03/2015 Σε μια από τις κρισιμότερες εβδομάδες μπαίνει η χώρα αλλά και η κυβέρνηση...

Σε μια από τις κρισιμότερες εβδομάδες μπαίνει η χώρα αλλά και η κυβέρνηση με ασφυκτικές πιέσεις από το εξωτερικό, τα οικονομικά προβλήματα να είναι τεράστια αλλά και νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της κρίσης να προωθούνται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή.


27/02/2015 Την ώρα που στην Ευρωζώνη εντείνονται οι ανησυχίες για τις προοπτικές...

Την ώρα που στην Ευρωζώνη εντείνονται οι ανησυχίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πιθανότητα να απαιτηθούν και νέα κονδύλια εντός της επόμενης διετίας, στην Αθήνα η κυβέρνηση, όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να δίνει «μάχη μέρα με τη μέρα» το επόμενο τετράμηνο.


26/02/2015 Θα υπάρχει διάκριση μεταξύ αυτών που σκόπιμα δεν πληρώνουν...

«Θα υπάρχει διάκριση μεταξύ αυτών που σκόπιμα δεν πληρώνουν και σε όσους έχουν πραγματική αδυναμία πληρωμής».

περισσότερα
Δελτία τύπου
05/03/2015 Ειδικές παροχές χωρίς κόστος και παροχές προνομιακού χαρακτήρα στα μέλη του ΒΕΑ

Σειρά από υπηρεσίες, υποδομές, και διευκολύνσεις που στηρίζουν την λειτουργία των επιχειρήσεων και μειώνουν τα λειτουργικά τους κόστη, έχει εξασφαλίσει και παρέχει στα ενδιαφερόμενα μέλη του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.


20/02/2015 Ρύθμιση ανάσα για μικρομεσαίους28/01/2015 Συγχαρητήρια επιστολή του Β.Ε.Α στον Αλέξη Τσίπρα

Συγχαρητήρια επιστολή στο νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έστειλε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας. Στους κύκλους των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, καλλιεργείται πλέον η προσδοκία, ότι με τη νέα διακυβέρνηση θα υιοθετηθεί άμεσα ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο της οικονομίας, ικανό να δώσει την απαραίτητη ώθηση για την πολυπόθητη έξοδο από την κρίση και τη βαθειά ύφεση. Το περιεχόμενο της επιστολής είναι το εξής:


18/12/2014 Η μάχη για τα επιμελητήρια, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες συνεχίζεται

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα επικίνδυνο και συνάμα στημένο παιχνίδι εις βάρος του Επιμελητηριακού θεσμού, το οποίο αναμένεται να φέρει προ τετελεσμένων τους Προέδρους, τα Διοικητικά Συμβούλια, το προσωπικό και τα χιλιάδες μέλη των επιμελητηρίων, οδηγώντας τα μαθηματικά είτε σε άμεσο κλείσιμο, είτε σε σταδιακό οικονομικό μαρασμό.


17/12/2014 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΒΕΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί σε όλα  τα Επιμελητήρια της χώρας η «διπρόσωπη» στάση της Κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης, έτσι όπως αυτή εκδηλώνεται μέσα από το  προωθούμενο σχέδιο νόμου για τον τρόπο λειτουργίας των Επιμελητηρίων μετά την κατάργηση της ετήσιας συνδρομής.

περισσότερα
Χρήσιμη ενημέρωση
05/03/2015 Ρύθμιση- εξπρές με ισχυρά κίνητρα για τους οφειλέτες του Δημοσίου ενεργοποιεί...

Ρύθμιση- εξπρές με ισχυρά κίνητρα για τους οφειλέτες του Δημοσίου ενεργοποιεί τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών για να εισρεύσει «ζεστό χρήμα» στα δημόσια ταμεία μέχρι το τέλος Μαρτίου.


02/03/2015 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ , ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

Σας γνωρίζουμε ότι από 1-3-2015 είναι υποχρεωτική η «ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, δικαιολογητικών και συνοδευτικών εγγράφων από υπόχρεα πρόσωπα ενώπιον του ΓΕΜΗ και διαχείρισης αυτών» σύμφωνα με την υπ αριθμ ΚΥΑ Κ2-4946/15-10-2014 (ΦΕΚ Β 2919) όπως ισχύει . Συγκεκριμένα :


27/02/2015 Παράταση υποβολής του εντύπου Ε11 μέχρι 30 Απριλίου

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε11, για την γνωστοποίηση των στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας, έως και τις 30 Απριλίου 2015.


25/02/2015 Η επιστολή του Γ. Βαρουφάκη προς το Eurogroup

Ολόκληρη η επιστολή με τη λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προς τον πρόεδρο του 
Eurogroup  Γερούν Ντέισελμπλουμ.


24/02/2015 Παράταση συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών έτους 2014 μέχρι 30.9.2015

Με σκοπό την ελάφρυνση του φόρτου εργασίας των λογιστών, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι θα δοθεί παράταση έως την 30 Σεπτεμβρίου 2015 των καταστάσεων πελατών-προμηθευτών του έτους 2014.

περισσότερα
Θέσεις - Προτάσεις
24/07/2014 Γιατί κινδυνεύουν με ξαφνικό θάνατο πολλές επιχειρήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΡΑΒΑΝΗ ΣΤΟ capital.gr


25/04/2014 • Δήλωση του Πρoέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλου Ραβάνη

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα την υπεράσπιση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.


06/02/2014 ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (BUSINESS INCUBATORS)

Οι Θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, είναι τυποποιημένοι χώροι οι οποίοι δημιουργούνται για να παρέχουν ένα περιβάλλον που προσφέρει κοινές υποδομές και ειδικές υπηρεσίες, για ένα χρονικό διάστημα ( 3 έως 5 ετών) διευκολύνοντας το ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, οι οποίες στη συνέχεια μετακινούνται σε δικούς τους επαγγελματικούς χώρους και τη θέση τους στη Θερμοκοιτίδα καταλαμβάνουν άλλες νέες επιχειρήσεις.


24/01/2014 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΕΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Με αφορμή τα όσα προβλέπονται στο νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013), σχετικά με τα υπέρογκα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με επιστολή του στο Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνει τα εξής:


14/12/2013 Συνεντευξη του κυριου Ραβανη στο ισπανικο τηλεοπτικο δικτυο Hispantv

Συνεντευξη του κυριου Ραβανη στο ισπανικο τηλεοπτικο δικτυο Hispantv

περισσότερα
VEA
ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Β.Ε.Α ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ενημερώνει τα μέλη του ότι από τις 13/5/2011 ξεκίνησε την συνεργασία του με τον εξειδικευμένο σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα σύμβουλο ΡΩΜΑΝΙΑ ΓΙΩΡΓΟ για την παροχή υπηρεσιών επί Συνταξιοδοτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 210-3680875 και 210-3680765.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, στην προσπάθειά του για ουσιαστική στήριξη και καθοδήγηση των μελών του στον τομέα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, εκτός από τη μόνιμη παροχή πληροφόρησης από τα υπηρεσιακά τμήματά του, συνεργάζεται με εξειδικευμένη Σύμβουλο σε θέματα αδειών λειτουργίας, περιβαλλοντικής αξιολόγησης επιχειρήσεων, επαγγελματικής στέγης και άλλα συναφή.
Η Συνεργάτης θα βρίσκεται στο χώρο του Β.Ε.Α, κάθε Τετάρτη από τις 14:30 έως τις 16:30 όπου θα δέχεται τηλεφωνικώς ερωτήματα ή και επίσκεψη των μελών μετά από συνεννόηση.
Επικοινωνία για ραντεβού: Γραμματεία Διοίκησης: 210-3680875 και 210-3680765.

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network

Διαμεσολάβηση
Αγοραπωλησίες Εταιρειών

Mail BEA
Περισσότερες Χρήσιμες Συνδέσεις

Xyn© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team