Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEA

Πρόγραμμα παροχών υγείας
» Πρόγραμμα παροχών υγείας Κάρτα μέλους ΒΕΑ

Στη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, που πλήττει με μεγαλύτερη οξύτητα τις μικρές επιχειρήσεις, είναι ανάγκη να αναπτύξουμε ένα νέο κίνημα αλληλεγγύης για την προστασία της βιοτεχνικής μας οικογένειας, που συμπεριλαμβάνει τις οικογένειες και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μας.

» Tαξιδιωτικό πρόγραμμα

1ο Συμπόσιο Οικονομικών και Εμπορικών Συναλλαγών Ελληνο-Κινέζικο Forum Εμπορικής Συνεργασίας στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου
Προ ολίγων μηνών υπεγράφη συμφωνία μεταξύ ΕλληνοΚινεζικού Οικονομικού και Εμπορικού Συνδέσμου και του Μεγαλύτερου Εμπορευματικού Σταθμού της Κίνας, από τον οποίο θα περνούν τα προϊόντα που προέρχονται από άλλες χώρες.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΛΑΕΚ 1-25 ΕΤΟΥΣ 2014

» Σεμινάρια για Τεχνικό Ασφαλείας

» E-learning προγράμματα εκπαίδευσης από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά
MAIN

ΚΤΙΣΕ ΨΥΧΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
«Μάχη» ενάντια στην αύξηση της θερμοκρασίας, διά της ανάκλασης του φωτός στα κτίρια και των πηγών θερμότητας.


ΤΑ ΨΥΧΡΑ ΕΞΥΠΝΑ ΥΛΙΚΑ, ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MAIN

Σχετικά με την υποχρεωτική απογραφή στο γενικό εμπορικό μητρώο.

Όπως ήδη γνωρίζετε, από 4-4-2011, εφαρμόζεται ο θεσμός του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ), για όλες τις επιχειρήσεις. Για τις επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί πριν την ημερομηνία αυτή (4-4-2011), αποφασίστηκε (Υπουργική Απόφαση: Κ1-941/2012) η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή τους στο Γ.Ε.ΜΗ.

ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΒΕΑ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κο ΡΩΜΑΝΙΑ Γ.

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ (ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ & ΕΝΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ) ΚΑΙ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ . ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ.Ν.2190/20.
» ΑΙΤΗΣΗ/ ΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ & ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΑΕ & ΕΠΕ)
» ΑΙΤΗΣΗ/ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΑΕ & ΕΠΕ)
» ΑΙΤΗΣΗ/ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΚΛΟΓΗΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ

Μάρτιος - Απρίλιος 2014
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  
Δήλωση του Πρoέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλου Ραβάνη

Πρόγραμμα παροχών υγείας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  

ΤΟ Β.Ε.Α ΑΡΩΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  


Διαμεσολαβητής Του Επενδυτή


All4Greece
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΕΡΓΟ ΤΟΠΣΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ» - ΔΡΑΣΗ: 327.

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΕΡΓΟ ΤΟΠΣΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ» - ΔΡΑΣΗ: 320.
Ημερήσια επικαιρότητα
11/07/2014 Τέλος στη συζήτηση για φοροε λαφρύνσεις επιχείρησε να βάλει η τρόικα από την πρώτη κιόλας συνάντηση...

Τέλος στη συζήτηση για φοροε λαφρύνσεις επιχείρησε να βάλει η τρόικα από την πρώτη κιόλας συνάντηση που είχαν σι επικεφαλής της με τον υπουργό Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη.


10/07/2014 Σχέδιο για τη ρύθμιση όλων των ειδών των επιχειρηματικών οφειλών προς τις τράπεζες, το Δημόσιο...

Σχέδιο για τη ρύθμιση όλων των ειδών των επιχειρηματικών οφειλών προς τις τράπεζες, το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τους προμηθευτές επεξεργάζεται η κυβέρνηση.


04/07/2014 Με ένα διπλό μέτωπο, αφενός απέναντι στις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, στους οποίους στέλνει...

Με ένα διπλό μέτωπο, αφενός απέναντι στις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, στους οποίους στέλνει σαφές μήνυμα ότι θα προασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και των πολιτών και αφετέρου απέναντι στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα, τον οποίο καταγγέλλει για μικροκομματικές σκοπιμότητες, βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση.


03/07/2014 Οδηγό με όλες τις κρίσιμες διατάξεις και εγκυκλίους εξέδωσε η διοίκηση του ΟΑΕΕ με στόχο να διευκολυνθούν...

Οδηγό με όλες τις κρίσιμες διατάξεις και εγκυκλίους εξέδωσε η διοίκηση του ΟΑΕΕ με στόχο να διευκολυνθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι βάσει της πρόσφατης νομοθεσίας πρέπει να μετακινηθούν από το ΙΚΑ στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ.


02/07/2014 Καθηλωμένη κοντά στο ιστορικό υψηλό παρέμεινε η ανεργία στην Ευρωζώνη το Μάιο...

Καθηλωμένη κοντά στο ιστορικό υψηλό παρέμεινε η ανεργία στην Ευρωζώνη το Μάιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι αδύναμη για να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης.

περισσότερα
Δελτία τύπου
01/07/2014 Αναζήτηση Ελληνοτουρκικών Επιχειρηματικών Συνεργασιών

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas, με γνώμονα την τόνωση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην εμπορική - τουριστική & πολιτιστική έκθεση της «EXPO - AEGEAN» που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 140 επιχειρήσεων - φορέων από την Ελλάδα και την Τουρκία.


01/07/2014 Κίνδυνος αποκλεισμού ΜΜΕ

Να δοθούν άμεσα από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας διορθωτικές οδηγίες σχετικά με τη συμπληρωματική ένταξη έργων στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας


17/06/2014 Νέα ρύθμιση οφειλών Τώρα!!!

Την παρέμβαση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας ζητούν καθημερινά χιλιάδες επαγγελματοβιοτέχνες, προκειμένου να δρομολογηθεί ένα ευνοϊκότερο σύστημα ρύθμισης ληξιπροθέσμων οφειλών.


12/06/2014 Μέτρα ανακούφισης τώρα

Την αναγκαιότητα εστίασης της πολιτικής στην πραγματική οικονομία επισημαίνει με αφορμή τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια.


03/06/2014 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΒΕΑ ΣΤΗΝ 2η ΕΚΘΕΣΗ «expo-AEGEAN 2014»

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών μέλος του Δικτύου ENTERPRIZE EUROPE NETWORK θα συμμετάσχει, με περίπτερο ως συλλογικός φορέας, στην 2η έκθεση «expo-AEGEAN 2014» με στόχο να προβάλει το έργο του, αλλά και να έρθει σε επαφή με εκπροσώπους από τα αντίστοιχα Τουρκικά Επιμελητήρια με γνώμονα πάντα την διερεύνηση μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ των επιχειρηματιών των δυο χωρών.

περισσότερα
Χρήσιμη ενημέρωση
10/07/2014 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΟΡΑ, ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την Ευρ. Επιτροπή, διοργανώνει Σύνοδο Εργασίας (workshop) στις 10Σεπτεμβρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη, με θέμα την διασυνοριακή παροχή υπηρεσιών στην Ενιαία Αγορά στους τομείς των κατασκευών και των επιχειρηματικών υπηρεσιών (construction and business services), στο πλαίσιο του Forum για τη βελτίωση λειτουργίας της Ενιαίας Αγοράς για την άρση των εμποδίων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο/Απρίλιο 2015. 10/07/2014 ΚΩΔΙΚΟΙ BARCODES 520 & 521

Η αποκλειστική διαχείριση των κωδικών BARCODES με προθέματα 520 και 521 στην Ελλάδα, που αφορούν τα Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, θα γίνεται από τον μόνο εξουσιοδοτημένο φορέα που είναι η GS1 Association-Greece (
σχετικά έγγραφα )


03/07/2014 Ασφάλιση: Πότε είναι υποχρεωτική η υπαγωγή στον ΟΑΕΕ

Ο συνδυασμός μιας σειράς ασφαλιστικών διατάξεων που ξεκίνησαν το 1992 έως και σήμερα καθορίζει πότε ένας ελεύθερος επαγγελματίας ασφαλίζεται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ, πότε οδηγείται στο ΙΚΑ ή επιλέγει άλλον ασφαλιστικό φορέα.


02/07/2014 Παράταση έως τις 14 Ιουλίου για τις δηλώσεις Ε9

Παρατείνεται ως τις 14 Ιουλίου 2014 η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9, όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, στη Βουλή.


02/07/2014 1ο Συμπόσιο Οικονομικών και Εμπορικών Συναλλαγών Ελληνο-Κινέζικο Forum Εμπορικής Συνεργασίας στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου

Προ ολίγων μηνών υπεγράφη συμφωνία μεταξύ ΕλληνοΚινεζικού Οικονομικού και Εμπορικού Συνδέσμου και του Μεγαλύτερου Εμπορευματικού Σταθμού της Κίνας, από τον οποίο θα περνούν τα προϊόντα που προέρχονται από άλλες χώρες.

περισσότερα
Θέσεις - Προτάσεις
25/04/2014 • Δήλωση του Πρoέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλου Ραβάνη

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα την υπεράσπιση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.


06/02/2014 ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (BUSINESS INCUBATORS)

Οι Θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, είναι τυποποιημένοι χώροι οι οποίοι δημιουργούνται για να παρέχουν ένα περιβάλλον που προσφέρει κοινές υποδομές και ειδικές υπηρεσίες, για ένα χρονικό διάστημα ( 3 έως 5 ετών) διευκολύνοντας το ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, οι οποίες στη συνέχεια μετακινούνται σε δικούς τους επαγγελματικούς χώρους και τη θέση τους στη Θερμοκοιτίδα καταλαμβάνουν άλλες νέες επιχειρήσεις.


24/01/2014 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΕΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Με αφορμή τα όσα προβλέπονται στο νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013), σχετικά με τα υπέρογκα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με επιστολή του στο Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνει τα εξής:


14/12/2013 Συνεντευξη του κυριου Ραβανη στο ισπανικο τηλεοπτικο δικτυο Hispantv

Συνεντευξη του κυριου Ραβανη στο ισπανικο τηλεοπτικο δικτυο Hispantv


11/12/2013 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π. ΡΑΒΑΝΗ ΣΤΟ SBC TV

7 ΣΤΙΣ 10 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΛΟΥΚΕΤΟ

περισσότερα
VEA
ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Β.Ε.Α ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ενημερώνει τα μέλη του ότι από τις 13/5/2011 ξεκίνησε την συνεργασία του με τον εξειδικευμένο σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα σύμβουλο ΡΩΜΑΝΙΑ ΓΙΩΡΓΟ για την παροχή υπηρεσιών επί Συνταξιοδοτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 210-3680875 και 210-3680765.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, στην προσπάθειά του για ουσιαστική στήριξη και καθοδήγηση των μελών του στον τομέα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, εκτός από τη μόνιμη παροχή πληροφόρησης από τα υπηρεσιακά τμήματά του, συνεργάζεται με εξειδικευμένη Σύμβουλο σε θέματα αδειών λειτουργίας, περιβαλλοντικής αξιολόγησης επιχειρήσεων, επαγγελματικής στέγης και άλλα συναφή.
Η Συνεργάτης θα βρίσκεται στο χώρο του Β.Ε.Α, κάθε Τετάρτη από τις 14:30 έως τις 16:30 όπου θα δέχεται τηλεφωνικώς ερωτήματα ή και επίσκεψη των μελών μετά από συνεννόηση.
Επικοινωνία για ραντεβού: Γραμματεία Διοίκησης: 210-3680875 και 210-3680765.

ΤΟ Β.Ε.Α ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ
Διαβάστε περισσότερα…


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
ΤΟΥ ΒΕΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝ ISO 9001:2008


Ευρωπαϊκή επιτροπή στην ΕλλάδαΜελέτες – Έρευνες – Οδηγοί
του Εθνικού Παρατηρητηρίου
για τις ΜΜΕ


Enterprise Europe Network

Διαμεσολαβητής Του Επενδυτή

All4Greece


Αγοραπωλησίες Εταιρειών

Enterprise Europe Network
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

BUSINESS CO-OPERATION DATABASE FORM


Περισσότερες Χρήσιμες Συνδέσεις

Xyn© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team