Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEA

Αναβάλλεται η διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στην Μυτιλήνη,
λόγω αναστολής της πραγματοποίησης της 3ης  Εμπορικής - Τουριστικής- Πολιτιστικής Έκθεσης
"Expo - Aegean" στη Μυτιλήνη. 

Νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της "3ης expo-Aegean" ορίζεται η 21 έως και την 24η Αυγούστου 2015 στον ίδιο χώρο.

Το ΒΕΑ θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση.


ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ Β.Ε.Α

» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Πρόγραμμα παροχών υγείας
» Πρόγραμμα παροχών υγείας Κάρτα μέλους ΒΕΑ

Στη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, που πλήττει με μεγαλύτερη οξύτητα τις μικρές επιχειρήσεις, είναι ανάγκη να αναπτύξουμε ένα νέο κίνημα αλληλεγγύης για την προστασία της βιοτεχνικής μας οικογένειας, που συμπεριλαμβάνει τις οικογένειες και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μας.

» Tαξιδιωτικό πρόγραμμα

Ιανούαριος-Φεβρούαριος 2015
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

» Σεμινάρια για Τεχνικό Ασφαλείας
» E-learning προγράμματα εκπαίδευσης από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά
» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ , ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Παρουσιάσεις των αγορών του Dubai και της Αιγύπτου από τους εμπορικούς ακόλουθους στο ΒΕΑ.

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Ημερήσια επικαιρότητα
03/07/2015 Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μέσω μιας γενναίας επέκτασης των ωριμάνσεων...

Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μέσω μιας γενναίας επέκτασης των ωριμάνσεων του συνόλου των δανείων που έχει χορηγήσει η Ευρωζώνη στην Ελλάδα, ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε προκαταρκτική έκθεσή του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.


02/07/2015 Για την επόμενη εβδομάδα, μετά το δημοψήφισμα, κρατά τις κρίσιμες αποφάσει...

Για την επόμενη εβδομάδα, μετά το δημοψήφισμα, κρατά τις κρίσιμες αποφάσεις η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Δ.Σ. της οποίας, κρατά αμετάβλητο το καθεστώς των ενεχύρων και δεν προχωρά σε κούρεμα ενώ διατηρεί αμετάβλητο τον ELA. Η ΕΚΤ παραμένει έτοιμη να επανεξετάσει την κατάσταση όποτε κριθεί αναγκαίο.


01/07/2015 Ουρές από νωρίς το πρωί σχηματίζουν οι συνταξιούχοι έξω από τα περίπου 1.000...

Ουρές από νωρίς το πρωί σχηματίζουν οι συνταξιούχοι έξω από τα περίπου 1.000 τραπεζικά υποκαταστήματα που άνοιξαν σήμερα για την εξυπηρέτηση όσων δεν διαθέτουν κάρτες.


30/06/2015 Μόνο η αγορά τροφίμων παραμένει ζωντανή, σημείωσαν σήμερα Δευτέρα...

Μόνο η αγορά τροφίμων παραμένει ζωντανή, σημείωσαν σήμερα Δευτέρα οι Πρόεδροι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Παύλος Ραβάνης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Γεώργιος Μπενέτος και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Ανδριανός  Μιχάλαρος.


29/06/2015 Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου καθορίστηκαν οι όροι για την διεξαγωγή ...

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου καθορίστηκαν οι όροι για την διεξαγωγή του κυριακάτικου δημοψηφίσματος μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξημερώματα Σαββάτου.

περισσότερα
Δελτία τύπου
30/06/2015 ΔΗΛΩΣΗ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Β.Ε.Α ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Τις κρίσιμες αυτές ώρες που διέρχεται η χώρα και κυρίως η αγορά, όλοι μας, συνάδελφοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες όλων των κλάδων, είναι ανάγκη να στηρίξουμε τον τουρισμό μας. Είναι ίσως ο τελευταίος ζωντανός πυλώνας της οικονομίας,  που μας απομένει και μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη. Στην καθημερινή μας επαφή με τους τουρίστες στη χώρα, πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση, ιδίως στην πληρωμή προϊόντων και υπηρεσιών με πιστωτική κάρτα, ακόμη και διευκολύνσεις στις συναλλαγές σε ξένο νόμισμα.


25/06/2015 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

Ανησυχία και φόβος είναι τα μηνύματα που λαμβάνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας από τα χιλιάδες μέλη του, μικρομεσαίους επαγγελματίες βιοτέχνες, αισθήματα που είναι διάχυτα στην αγορά, ενόψει πιθανού νέου κύκλου λουκέτων, στον οποίο μπορεί να οδηγήσουν τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση στους θεσμούς, στη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να υπογραφεί συμφωνία.


17/06/2015 ΤΟ ΒΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Όπως είναι γνωστό, η χώρα μας και η οικονομία της έχουν εισέλθει σε μια εξαιρετική δύσκολη στενωπό που δημιουργεί ένα εξαιρετικό δυσμενές περιβάλλον  για τον επιχειρηματικό κόσμο της, ο οποίος προσπαθεί να διατηρήσει τόσο την οικονομική δυναμική του, όσο και την απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων.


16/06/2015 Αγωνία μικρομεσαίων για εξεύρεση βιώσιμης λύσης

Πρωτοφανή ασφυξία προκαλεί στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις η μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, ενώ τα περιορισμένα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν για την επίτευξη συμφωνίας εκτοξεύουν στο «κόκκινο» της αγωνία της αγοράς με ολέθριες καθημερινά συνέπειες.


10/06/2015 Ανάπτυξη Δεξιοτήτων και Διαχείριση Στόχων

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης "Επισκευαστών Αυτοκινήτου", στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης για τον κλάδο των Επισκευαστών Αυτοκινήτων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013», τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, διοργάνωσε Συνέδριο με θέμα: «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων και Διαχείριση Στόχων», στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΒΕΑ.


περισσότερα
Χρήσιμη ενημέρωση
02/07/2015 Κατάλογος οδηγιών για τα capital controls από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Αναλυτικός οδηγός από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) για τις συναλλαγές κατά την περίοδο της τραπεζικής αργίας.


30/06/2015 ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Δ.Σ του ΒΕΑ χαρακτηρίζει καταστροφικό για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το κλείσιμο των Τραπεζών και την επιβολή capitalcontrols, στις συναλλαγές των επιχειρηματιών. Η εξέλιξη αυτή, θα πυροδοτήσει έναν κύκλο αθέτησης υποχρεώσεων και οφειλών, ενώ με δεδομένο ότι το ημερήσιο όριο αναλήψεων είναι στα 60 ευρώ, είναι βέβαιο ότι θα καταστήσει την αγορά κλινικά «νεκρή».


30/06/2015 Οδηγίες για τον τρόπο τακτοποίησης συναλλαγών με Εφορία και τελωνεία

Οδηγίες προς τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις για τον τρόπο τακτοποίησης των συναλλαγών τους με την εφορία και τα τελωνεία στο πλαίσιο της τραπεζικής αργίας βραχείας διάρκειας, η οποία καταλαμβάνει όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα ιδρύματα πληρωμών και τα ιδρύματα έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος, εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.


30/06/2015 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


29/06/2015 Οδηγός Χρηματοδοτήσεων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά & Επενδυτικά Ταμεία.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή κου Δημήτρη Παπαδημούλη στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με την συμμετοχή και εκπροσώπων της Επιμελητηριακής κοινότητας παρουσιάστηκε ο "Οδηγός Χρηματοδοτήσεων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά & Επενδυτικά Ταμεία, για Περιφέρειες, Δήμους, ΜΚΟ και Επιχειρήσεις".

περισσότερα
Θέσεις - Προτάσεις
30/06/2015 ΘΕΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Β.Ε.Α ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ως Α' Αντιπρόεδρος του ΒΕΑ, θα ήθελα να καταδικάσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την επικείμενη διενέργεια δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου για την συμφωνία της χώρας μας με τους Ευρωπαίους εταίρους της.


30/06/2015 ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Δ.Σ του ΒΕΑ χαρακτηρίζει καταστροφικό για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το κλείσιμο των Τραπεζών και την επιβολή capitalcontrols, στις συναλλαγές των επιχειρηματιών. Η εξέλιξη αυτή, θα πυροδοτήσει έναν κύκλο αθέτησης υποχρεώσεων και οφειλών, ενώ με δεδομένο ότι το ημερήσιο όριο αναλήψεων είναι στα 60 ευρώ, είναι βέβαιο ότι θα καταστήσει την αγορά κλινικά «νεκρή».


25/07/2014 Γιατί κινδυνεύουν με ξαφνικό θάνατο πολλές επιχειρήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΡΑΒΑΝΗ ΣΤΟ capital.gr


25/04/2014 • Δήλωση του Πρoέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλου Ραβάνη

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα την υπεράσπιση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.


06/02/2014 ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (BUSINESS INCUBATORS)

Οι Θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, είναι τυποποιημένοι χώροι οι οποίοι δημιουργούνται για να παρέχουν ένα περιβάλλον που προσφέρει κοινές υποδομές και ειδικές υπηρεσίες, για ένα χρονικό διάστημα ( 3 έως 5 ετών) διευκολύνοντας το ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, οι οποίες στη συνέχεια μετακινούνται σε δικούς τους επαγγελματικούς χώρους και τη θέση τους στη Θερμοκοιτίδα καταλαμβάνουν άλλες νέες επιχειρήσεις.

περισσότερα
VEA Παροχές για τα μέλη του ΒΕΑ
ΓΕΜΗ
Υπηρεσία μιας στάσης
Enterprise Europe Network
Enterprise Europe Network
ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ
Διαμεσολάβηση
ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

MAIN
Mail BEA
Περισσότερες Χρήσιμες Συνδέσεις

Xyn© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team