Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEA


» Διερεύνηση συμμετοχής των επιχειρήσεων στην ΔΕΘ στο περίπτερο του Επιμελητηρίου

» ΕΚΘΕΣΕΙΣ 1ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016 σε Αθήνα και Θεσ/κη

» 13th International Istanbul Underwear, Hosiery Fair
13η Διεθνής Έκθεση Εσωρούχων (αντρικά, γυναικεία, παιδικά), Κάλτσες & Καλσόν
» Έναρξη υλοποίησης προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ. (23/11/2015)
» "TECHNOLOGY COOPERATION DAYS" HANNOVERMESSE 2016

» ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ-ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ & ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Πρόγραμμα παροχών υγείας
» Πρόγραμμα παροχών υγείας Κάρτα μέλους ΒΕΑ

Στη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, που πλήττει με μεγαλύτερη οξύτητα τις μικρές επιχειρήσεις, είναι ανάγκη να αναπτύξουμε ένα νέο κίνημα αλληλεγγύης για την προστασία της βιοτεχνικής μας οικογένειας, που συμπεριλαμβάνει τις οικογένειες και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μας.

» Tαξιδιωτικό πρόγραμμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

» ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΓΕΜΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Ιούλιος - Αύγουστος 2015
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  

ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ Β.Ε.Α

» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ , ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ- ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Ημερήσια επικαιρότητα
09/02/2016 Επικαιρότητα

-Πλήρη συνεργασία της Ελλάδας με τους δανειστές στο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής ζητούν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, θέτοντάς την ως όρο για επιστροφή τους στην Αθήνα. Σε διαφορετική περίπτωση, η διαπραγμάτευση μπορεί να κρατήσει μήνες όπως διεμήνυσαν, μιλώντας υπό το καθεστώς ανωνυμίας στο πρακτορείο ΜΝΙ. Επιπλέον προειδοποιήσεις υπήρξαν και για τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς, να προσδώσει πολιτικό χαρακτήρα στη διαπραγμάτευση, με στόχο να κερδίσει ευνοϊκότερα μέτρα. Η προσπάθεια αυτή δεν θα γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία των εταίρων, λένε.


08/02/2016 Επικαιρότητα

-Με ανοικτά πολλά "μέτωπα" στο ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών, αποχώρησαν από την Αθήνα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί η ημερομηνία επιστροφής τους, ώστε να συνεχιστούν οι συζητήσεις.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι τροϊκανοί έχουν διατυπώσει ενστάσεις, αναφορικά με το ύψος της "εθνικής σύνταξης", ζητώντας τόσο να μειωθεί το χορηγούμενο ποσόν, όσο και να καθιερωθούν κριτήρια για τους δικαιούχους. Ταυτόχρονα, απαιτούν να μειωθούν τα ποσοστά αναπλήρωσης, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι συντάξεις θα είναι μικρότερες και αντί για 15ετία, το διάστημα για να λάβει κάποιος την ελάχιστη σύνταξη να ανέλθει σε 20 έτη. Επιπρόσθετα, οι εκπρόσωποι των δανειστών, φέρονται να αντιδρούν και στα σχέδια για υψηλό συντελεστή φορολόγησης στο 50% με 55%, καθώς εκτιμούν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα ενισχύσει τη φοροδιαφυγή.05/02/2016 Επικαιρότητα

-Νέα πρόταση για κλιμακωτές εκπτώσεις 5% - 50% στο σύνολο της ασφαλιστικής επιβάρυνσης, κατ' αρχάς για μια τριετία (2017 2019), κάνει n κυβέρνηση για τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων. Σύμφωνα με τη βελτιωμένη κυβερνητική πρόταση, σι ασφαλιστικές εισφορές δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, συμβολαιογράφων και λοιπών επιστημόνων συνδέονται με το εισόδημα από το 2017, υπολογίζονται συμφώνα με τα ποσοστό που περιλαμβάνει το προσχέδιο νόμου (μέχρι και 38,45%) και στη συνέχεια απομειώνονται 5%- 50% για όσους δηλώνουν εισόδημα 7.000- 55.000 ευρώ.03/02/2016 Επικαιρότητα

-Φόρο-σοκ με την επιβολή ανώτατου φορολογικού συντελεστή 50% στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων άνω των 60.000 ευρώ ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το σχέδιο που κατέθεσε στους επικεφαλής των Θεσμών για τη νέα φορολογική κλίμακα που θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2016.


02/02/2016 Επικαιρότητα

-Νέο, καυτό μέτωπο για την κυβέρνηση, άνοιξε πρόωρα το κουαρτέτο των Θεσμών. Η επίσπευση του φορολογικού νομοσχεδίου, παρά τη θέληση του υπ. Οικονομικών να μετατεθεί για μετά το Ασφαλιστικό, δημιουργεί νέο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.


περισσότερα
Δελτία τύπου
19/01/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΕΑ ΕΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπει το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν οι Πρόεδροι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης με τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο.07/01/2016 Δελτίο Τύπου

Στον αφανισμό των ελευθέρων επαγγελματιών οδηγούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με βάση το εισόδημά τους. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, το … «μάρμαρο»,   θα κληθούν να πληρώσουν ελεύθεροι επαγγελματίες με εισόδημα από 20.000 έως 70.000 ευρώ.15/12/2015 Δελτίο Τύπου 15-12-2015

Η θέση του Β.Ε.Α για το νομοσχέδιο «Διαχείριση των μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και Μισθολογικές Ρυθμίσεις".14/12/2015 Δελτίο Τύπου 14-12-2015

Χωρίς ουσιαστικό δίχτυ προστασίας και αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απώλειας της επιχείρησής τους, θα βρεθούν μετά τις 15 Φεβρουαρίου χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που δεν θα έχουν καταφέρει να ενταχθούν στο Νόμο Κατσέλη για τα δάνεια που έχουν λάβει.  27/11/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΒΕΑ» - « ΔΕΘ - HELEXPO» «Συνεργασία για την στήριξη των μικρομεσαίων»

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την καλύτερη προώθηση και προβολή των δραστηριοτήτων τους, υπέγραψαν σήμερα ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης με τον πρόεδρο της «Δ.Ε.Θ - HELEXPO» Αναστάσιο Τζήκα, στην έδρα του Β.Ε.Α, σε ειδική εκδήλωση, παρουσία της μελών της Διοικητικής Επιτροπής.


περισσότερα
Χρήσιμη ενημέρωση
28/01/2016 Εγκύκλιος ΟΑΕΕ για νέα όρια ηλικίας (26-01-2016)

Κλείνει η πόρτα εξόδου στη συνταξιοδότηση για περίπου 25.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, κυρίως για όσους εντός της επόμενης 5ετίας μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν στα 60 με 35ετία, ενώ αλλάζουν και τα όρια για γονείς, συζύγους, αδέλφια αναπήρων, για γυναίκες και μητέρες ανηλίκων.

Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι αυξημένα από δύο έως και επτά χρόνια, και διασώζονται μόνο όσοι ελευθεροεπαγγελματίες πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι 18/8/2015, οι μητέρες ή χήροι πατέρες ανάπηρων παιδιών καθώς και οι πάσχοντες από βαριές αναπηρίες.


21/01/2016 Διερεύνηση συμμετοχής των επιχειρήσεων στην ΔΕΘ στο περίπτερο του Επιμελητηρίου

Εκδήλωση ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων - μελών του ΒΕΑ για συμμετοχή τους στην ΔΕΘ στο περίπτερο του Επιμελητηρίου.

 16/12/2015 Ενημέρωση Εθνικής Τράπεζας για συστήματα POS

Η Εθνική Τράπεζα διαθέτοντας την αναγκαία εμπειρία και αξιοπιστία και με στόχο την αποτελεσματική και ασφαλή εξυπηρέτηση των αναγκών κάθε μέλους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας , προτείνει το παρόν ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  για τη διαχείριση συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής μέσω τερματικών συσκευών (POS).


11/12/2015 Ενημέρωση για το Πληροφοριακό Σύστημα ΓΕΜΗ


ΛΟΓΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΜΗ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΥΤΟΥ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12/2015, 15.00 ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/12/2015 23.5907/12/2015 Συμμετοχή του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας σε συνάντηση με Επιχειρηματική Αποστολή Κινεζικών Επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του Β.Ε.Α κ. Παύλος Ραβάνης συναντήθηκε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στην Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στα γραφεία της Εμπορικής Ακολούθου κας Zhou Ruojun με Επιχειρηματική Αποστολή από την Επαρχία Jilin της Κίνας.


περισσότερα
Θέσεις - Προτάσεις
29/06/2015 ΘΕΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Β.Ε.Α ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ως Α' Αντιπρόεδρος του ΒΕΑ, θα ήθελα να καταδικάσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την επικείμενη διενέργεια δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου για την συμφωνία της χώρας μας με τους Ευρωπαίους εταίρους της.


29/06/2015 ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Δ.Σ του ΒΕΑ χαρακτηρίζει καταστροφικό για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το κλείσιμο των Τραπεζών και την επιβολή capitalcontrols, στις συναλλαγές των επιχειρηματιών. Η εξέλιξη αυτή, θα πυροδοτήσει έναν κύκλο αθέτησης υποχρεώσεων και οφειλών, ενώ με δεδομένο ότι το ημερήσιο όριο αναλήψεων είναι στα 60 ευρώ, είναι βέβαιο ότι θα καταστήσει την αγορά κλινικά «νεκρή».


24/07/2014 Γιατί κινδυνεύουν με ξαφνικό θάνατο πολλές επιχειρήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΡΑΒΑΝΗ ΣΤΟ capital.gr


25/04/2014 • Δήλωση του Πρoέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλου Ραβάνη

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα την υπεράσπιση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.


06/02/2014 ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (BUSINESS INCUBATORS)

Οι Θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, είναι τυποποιημένοι χώροι οι οποίοι δημιουργούνται για να παρέχουν ένα περιβάλλον που προσφέρει κοινές υποδομές και ειδικές υπηρεσίες, για ένα χρονικό διάστημα ( 3 έως 5 ετών) διευκολύνοντας το ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, οι οποίες στη συνέχεια μετακινούνται σε δικούς τους επαγγελματικούς χώρους και τη θέση τους στη Θερμοκοιτίδα καταλαμβάνουν άλλες νέες επιχειρήσεις.

περισσότερα
VEA Παροχές για τα μέλη του ΒΕΑ
Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες
ΓΕΜΗ
Υπηρεσία μιας στάσης
Enterprise Europe Network
Enterprise Europe Network
HELEXPO
ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ
Διαμεσολάβηση
ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

MAIN
Mail BEA
Περισσότερες Χρήσιμες Συνδέσεις

Xyn© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team