Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEA

ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ Β.Ε.Α

» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Πρόγραμμα παροχών υγείας
» Πρόγραμμα παροχών υγείας Κάρτα μέλους ΒΕΑ

Στη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, που πλήττει με μεγαλύτερη οξύτητα τις μικρές επιχειρήσεις, είναι ανάγκη να αναπτύξουμε ένα νέο κίνημα αλληλεγγύης για την προστασία της βιοτεχνικής μας οικογένειας, που συμπεριλαμβάνει τις οικογένειες και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μας.

» Tαξιδιωτικό πρόγραμμα

Μάρτιος - Απρίλιος 2015
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

» Σεμινάρια για Τεχνικό Ασφαλείας
» E-learning προγράμματα εκπαίδευσης από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά
» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ , ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Παρουσιάσεις των αγορών του Dubai και της Αιγύπτου από τους εμπορικούς ακόλουθους στο ΒΕΑ.

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Ημερήσια επικαιρότητα
28/07/2015 Επιστρέφουν στην Αθήνα οι δανειστές, απαιτώντας ουσιαστικά από την κυβέρνηση...

Επιστρέφουν στην Αθήνα οι δανειστές, απαιτώντας ουσιαστικά από την κυβέρνηση, λίγες ώρες πριν από την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων, να υιοθετήσει, εντός του Αυγούστου, νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων είτε για να δοθεί δάνειο-γέφυρα εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο του ESM, είτε και για να εκταμιευθεί η πρώτη δόση του νέου προγράμματος εάν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις.


27/07/2015 Αναλυτικές οδηγίες για τα αιτήματα των επιχειρήσεων στις ειδικές επιτροπές...

Αναλυτικές οδηγίες για τα αιτήματα των επιχειρήσεων στις ειδικές επιτροπές των τραπεζών σχετικά με την έγκριση των οικονομικών τους συναλλαγών, δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.


24/07/2015 Νέος Γολγοθάς ξεκινά από σήμερα για την ελληνική κυβέρνηση που «υποδέχεται» στην Αθήνα ...

Νέος Γολγοθάς ξεκινά από σήμερα για την ελληνική κυβέρνηση που «υποδέχεται» στην Αθήνα τους επικεφαλής και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, προκειμένου να ξεκινήσει τις συζητήσεις για το νέο Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση τριετούς διάρκειας.


23/07/2015 Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου έχουν περιθώριο να υποβάλουν αίτηση ...

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου έχουν περιθώριο να υποβάλουν αίτηση για συνταξιοδότηση οφειλέτες του OAEE και του ETAA, ώστε να μπορούν να ρυθμίσουν χρέη μέχρι 50.000 ευρώ και να ξεκλειδώσουν την πόρτα της εξόδου στη σύνταξη.


22/07/2015 Έκκληση στην κυβέρνηση, να λάβει εδώ και τώρα, μέτρα για τη «χαλάρωση» ...

Έκκληση στην κυβέρνηση, να λάβει εδώ και τώρα, μέτρα για τη «χαλάρωση» των capital controls στις εμπορικές συναλλαγές κάνει σύσσωμος οι επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, ο οποίος δίνει μάχη για να αντεπεξέλθει της ασφυκτικής κατάστασης που έχουν δημιουργήσει στην αγορά οι τραπεζικοί περιορισμοί.

περισσότερα
Δελτία τύπου
22/07/2015 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ Β.Ε.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Οι δυνατότητες για επέκταση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Σαουδικής Αραβίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης, που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ) ,μέλος του Δικτύου ENTERPRISE EUROPE NETWORK, παρουσία πλήθους μικρομεσαίων επιχειρηματιών.


21/07/2015 «Παράταση ενός μήνα για εκπλήρωση υποχρεώσεων ζητούν οι ΜμΕ»

Την παράταση των προθεσμιών εξόφλησης κατά ένα μήνα, όλων των εκκρεμών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.


14/07/2015 Άμεση παροχή κινήτρων για την ανασυγκρότηση της οικονομίας

Καλούμαστε ως Έλληνες, να εφαρμόσουμε για άλλη μια φορά ιδιαίτερα σκληρά οικονομικά μέτρα, τα οποία δεν διαφέρουν από αυτά που είχαμε ως σήμερα και οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση.


06/07/2015 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Π. ΡΑΒΑΝΗ

Μετά το ηχηρό «όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της Κυριακής καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη για την επίτευξη άμεσης συμφωνίας με τους εταίρους και το άνοιγμα των τραπεζών. Με αυτό το ισχυρό όπλο στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σύρει άμεσα, έξω από το τέλμα, το άρμα της ελληνικής οικονομίας και να πάρει πάνω από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, τα μαύρα σύννεφα της αβεβαιότητας και της επαπειλούμενης καταστροφής.


30/06/2015 ΔΗΛΩΣΗ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Β.Ε.Α ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Τις κρίσιμες αυτές ώρες που διέρχεται η χώρα και κυρίως η αγορά, όλοι μας, συνάδελφοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες όλων των κλάδων, είναι ανάγκη να στηρίξουμε τον τουρισμό μας. Είναι ίσως ο τελευταίος ζωντανός πυλώνας της οικονομίας,  που μας απομένει και μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη. Στην καθημερινή μας επαφή με τους τουρίστες στη χώρα, πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση, ιδίως στην πληρωμή προϊόντων και υπηρεσιών με πιστωτική κάρτα, ακόμη και διευκολύνσεις στις συναλλαγές σε ξένο νόμισμα.

περισσότερα
Χρήσιμη ενημέρωση
22/07/2015 ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ 4ης ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ»

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Εθελοντική Ανθρωπιστική Δράση ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ διοργανώνουν σειρά Εκδηλώσεων για τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο ενημέρωσης, προβολής και δημοσιότητας του έργου «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία - Ευ Αειφορείν» το οποίο συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.


22/07/2015 4η Ενημερωτική Εκδήλωση για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία - Ευ Αειφορείν»

Tο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Εθελοντική Ανθρωπιστική Δράση ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην 4η Ενημερωτική Εκδήλωση για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
 «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία - Ευ Αειφορείν»


15/07/2015 Κατάλογος οδηγιών για τα capital controls από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Αναλυτικός οδηγός από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) για τις συναλλαγές κατά την περίοδο της τραπεζικής αργίας.


13/07/2015 Προειδοποίηση κατά αθέμιτων πρακτικών από την εταιρεία EUCOMDAT Company Data GmbH

Επιχειρήσεις -Μέλη του ΒΕΑ, μας ενημέρωσαν ότι έλαβαν μέσω FAX πρόσκληση εγγραφής στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων VAT-IDENTIFICATION.eu.


06/07/2015 Η Πανελλήνια Ένωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης (Π.Ε.Β.Λ.Τ.), στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΤΕΧΝΗΜΑ»...

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης (Π.Ε.Β.Λ.Τ.), στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΤΕΧΝΗΜΑ», στην οποία συμμετέχει ως Εταίρος, ανακοινώνει ότι ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ τις Δράσεις τις οποίες είχε αναλάβει:

περισσότερα
Θέσεις - Προτάσεις
30/06/2015 ΘΕΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Β.Ε.Α ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ως Α' Αντιπρόεδρος του ΒΕΑ, θα ήθελα να καταδικάσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την επικείμενη διενέργεια δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου για την συμφωνία της χώρας μας με τους Ευρωπαίους εταίρους της.


30/06/2015 ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Δ.Σ του ΒΕΑ χαρακτηρίζει καταστροφικό για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το κλείσιμο των Τραπεζών και την επιβολή capitalcontrols, στις συναλλαγές των επιχειρηματιών. Η εξέλιξη αυτή, θα πυροδοτήσει έναν κύκλο αθέτησης υποχρεώσεων και οφειλών, ενώ με δεδομένο ότι το ημερήσιο όριο αναλήψεων είναι στα 60 ευρώ, είναι βέβαιο ότι θα καταστήσει την αγορά κλινικά «νεκρή».


25/07/2014 Γιατί κινδυνεύουν με ξαφνικό θάνατο πολλές επιχειρήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΡΑΒΑΝΗ ΣΤΟ capital.gr


25/04/2014 • Δήλωση του Πρoέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλου Ραβάνη

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα την υπεράσπιση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.


06/02/2014 ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (BUSINESS INCUBATORS)

Οι Θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, είναι τυποποιημένοι χώροι οι οποίοι δημιουργούνται για να παρέχουν ένα περιβάλλον που προσφέρει κοινές υποδομές και ειδικές υπηρεσίες, για ένα χρονικό διάστημα ( 3 έως 5 ετών) διευκολύνοντας το ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, οι οποίες στη συνέχεια μετακινούνται σε δικούς τους επαγγελματικούς χώρους και τη θέση τους στη Θερμοκοιτίδα καταλαμβάνουν άλλες νέες επιχειρήσεις.

περισσότερα
VEA Παροχές για τα μέλη του ΒΕΑ
ΓΕΜΗ
Υπηρεσία μιας στάσης
Enterprise Europe Network
Enterprise Europe Network
ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ
Διαμεσολάβηση
ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

MAIN
Mail BEA
Περισσότερες Χρήσιμες Συνδέσεις

Xyn© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team