Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ
Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι επί του παρόντος και έως την έκδοση νέας ανακοίνωσής μας οι δυνατότητες πληρωμής συνδρομ-ής/ών μέσω πιστωτικής κάρτας καθώς και έκδοσης πιστοποιητικού μέσω της ιστοσελίδας μας, δεν θα είναι διαθέσιμες λόγω εγκατάστασης νέου λογισμικού συστήματος και των απαιτουμένων προσαρμογών του.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1 «Δράσεις Επιχειρηματικής Υπευθυνότητας και Αειφορίας» ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία» ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΟΠΣ 479996


» Πατήστε εδώ για να δείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόγραμμα παροχών υγείας
» Πρόγραμμα παροχών υγείας Κάρτα μέλους ΒΕΑ

Στη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, που πλήττει με μεγαλύτερη οξύτητα τις μικρές επιχειρήσεις, είναι ανάγκη να αναπτύξουμε ένα νέο κίνημα αλληλεγγύης για την προστασία της βιοτεχνικής μας οικογένειας, που συμπεριλαμβάνει τις οικογένειες και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μας.

» Tαξιδιωτικό πρόγραμμα
Πρόγραμμα παροχών υγείας
Νέο πρόγραμμα παροχών υγείας για την κάρτα μέλους ΒΕΑ

O ΟΜΙΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ "ΠΡΑΞΙΤΕΛΕΙΟ" καλωσορίζει τα μέλη του ΒΕΑ , τους υπαλλήλους και τους συγγενείς Α΄ βαθμού αυτών παρέχοντας τις παρακάτω ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες μέσω της ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΒΕΑ Στο Ομιλο "ΠΡΑΞΙΤΕΛΕΙΟ" ανήκουν:

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΛΑΕΚ 1-25 ΕΤΟΥΣ 2014

» Σεμινάρια για Τεχνικό Ασφαλείας

» E-learning προγράμματα εκπαίδευσης από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά
MAIN

ΚΤΙΣΕ ΨΥΧΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
«Μάχη» ενάντια στην αύξηση της θερμοκρασίας, διά της ανάκλασης του φωτός στα κτίρια και των πηγών θερμότητας.


ΤΑ ΨΥΧΡΑ ΕΞΥΠΝΑ ΥΛΙΚΑ, ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MAIN

Σχετικά με την υποχρεωτική απογραφή στο γενικό εμπορικό μητρώο.

Όπως ήδη γνωρίζετε, από 4-4-2011, εφαρμόζεται ο θεσμός του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ), για όλες τις επιχειρήσεις. Για τις επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί πριν την ημερομηνία αυτή (4-4-2011), αποφασίστηκε (Υπουργική Απόφαση: Κ1-941/2012) η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή τους στο Γ.Ε.ΜΗ.

ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΒΕΑ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κο ΡΩΜΑΝΙΑ Γ.

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ (ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ & ΕΝΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ) ΚΑΙ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ . ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ.Ν.2190/20.
» ΑΙΤΗΣΗ/ ΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ & ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΑΕ & ΕΠΕ)
» ΑΙΤΗΣΗ/ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΑΕ & ΕΠΕ)
» ΑΙΤΗΣΗ/ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΚΛΟΓΗΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ

Ιούλιος Αύγουστος 2014
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ-ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ & ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  

ΤΟ Β.Ε.Α ΑΡΩΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015
INHORGENTA MUNICH 2015 (20.- 23.02.2015)
Διεθνής Έκθεση “DETROP”
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  

«ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΕΡΓΟ ΤΟΠΣΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ» - ΔΡΑΣΗ: 327.

«ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΕΡΓΟ ΤΟΠΣΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ» - ΔΡΑΣΗ: 320.
Ημερήσια επικαιρότητα
19/12/2014 Η μάχη για τα επιμελητήρια, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες συνεχίζεται.

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα επικίνδυνο και συνάμα στημένο παιχνίδι εις βάρος του Επιμελητηριακού θεσμού, το οποίο αναμένεται να φέρει προ τετελεσμένων τους Προέδρους, τα Διοικητικά Συμβούλια, το προσωπικό και τα χιλιάδες μέλη των επιμελητηρίων, οδηγώντας τα μαθηματικά είτε σε άμεσο κλείσιμο, είτε σε σταδιακό οικονομικό μαρασμό.


18/12/2014 Μπορεί να δίνεται το δικαίωμα σε ελεύθερους επαγγελματίες να επιλέξουν...

Μπορεί να δίνεται το δικαίωμα σε ελεύθερους επαγγελματίες να επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, άρα να μειώσουν λίγο τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν στον ΟΑΕΕ, αλλά ταυτόχρονα τους ζητείται να μην έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές.


17/12/2014 Η βιωσιμότητα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) εξαρτάται...

Η βιωσιμότητα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) εξαρτάται από την κρατική χρηματοδότηση, καθώς η αναλογία στις καταβαλλόμενες εισφορές με τις εισπράξεις, είναι μικρότερη της μονάδας, δήλωσε η διοικητής του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου.


16/12/2014 Εγκρίθηκε η προδημοσίευση των προσκλήσεων για την ενεργοποίηση δύο σημαντικών ...

Εγκρίθηκε η προδημοσίευση των  προσκλήσεων  για την ενεργοποίηση δύο σημαντικών εμπροσθοβαρών δράσεων από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 100εκ. ευρώ.


15/12/2014 Μεγάλη προσέλευση οφειλετών του Δημοσίου για τη ρύθμιση των 100 δόσεων καταγράφουν...

Μεγάλη προσέλευση οφειλετών του Δημοσίου για τη ρύθμιση των 100 δόσεων καταγράφουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και Οικονομικών, καθώς μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 114.000 αιτήσεις, με το συνολικό ρυθμιζόμενο ποσό να φθάνει το 1,6 δισ. ευρώ και τις εισπράξεις τα 69 εκατ. ευρώ. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, οι ρυθμίσεις των οφειλών μέχρι και την Παρασκευή ανέρχονταν σε 39.385 και έχουν ήδη εισπραχθεί 34 εκατομμύρια ευρώ.

περισσότερα
Δελτία τύπου
18/12/2014 Η μάχη για τα επιμελητήρια, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες συνεχίζεται

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα επικίνδυνο και συνάμα στημένο παιχνίδι εις βάρος του Επιμελητηριακού θεσμού, το οποίο αναμένεται να φέρει προ τετελεσμένων τους Προέδρους, τα Διοικητικά Συμβούλια, το προσωπικό και τα χιλιάδες μέλη των επιμελητηρίων, οδηγώντας τα μαθηματικά είτε σε άμεσο κλείσιμο, είτε σε σταδιακό οικονομικό μαρασμό.


17/12/2014 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΒΕΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί σε όλα  τα Επιμελητήρια της χώρας η «διπρόσωπη» στάση της Κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης, έτσι όπως αυτή εκδηλώνεται μέσα από το  προωθούμενο σχέδιο νόμου για τον τρόπο λειτουργίας των Επιμελητηρίων μετά την κατάργηση της ετήσιας συνδρομής.


17/12/2014 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ Κ ΚΩΤΙΔΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΏΝ ΟΑΕΕ

ΘΕΜΑ: Η διοικητής του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου ενημέρωσε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες 

Η οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ απασχόλησε τα μέλη του ΒΕΑ03/12/2014 Χωρίς αντίκρισμα για τους μικρομεσαίους το εκπτωτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Την ανάγκη αναπροσαρμογής του ορίου μέγιστης κατανάλωσης ρεύματος για την εξασφάλιση χαμηλότερου τιμολογίου ζητά η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

 


27/11/2014 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΕΑ -ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 27 11 2014

Μνημόνιο συνεργασίας για «παροχή τραπεζικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών», υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

περισσότερα
Χρήσιμη ενημέρωση
19/12/2014 Εγκύκλιος χαμηλότερες κατηγορίες

Εγκύκλιος χαμηλότερες κατηγορίες


17/12/2014 OAEE - Ανακοίνωση: Παράταση χρόνου κατάταξης σε κατώτερη κατηγορία.

Ο ΟΑΕΕ ενημερώνει τους ασφαλισμένους που έχουν επιλέξει την κατάταξή τους σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία κλάδου σύνταξης ότι με πρόσφατη διάταξη (Ν. 4310/14 αρθρ. 55 παρ 7) παρατάθηκε ο χρόνος παραμονής τους στην επιλεγείσα κατηγορία για δύο ακόμη έτη, έως 31/12/2016.


16/12/2014 ΕΣΠΑ 2014-2020 ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετά την συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  κ. Κώστα  Σκρέκα  και του Υφυπουργού  κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, εγκρίθηκε η προδημοσίευση των  προσκλήσεων  για την ενεργοποίηση δύο σημαντικών εμπροσθοβαρών δράσεων από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 100εκ. ευρώ.12/12/2014 Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 55 του Ν. 4310/2014 (Α΄ 258).

Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 55 του Ν. 4310/2014 (Α΄ 258).


04/12/2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1 «Δράσεις Επιχειρηματικής Υπευθυνότητας και Αειφορίας» ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία» ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΟΠΣ 479996

περισσότερα
Θέσεις - Προτάσεις
24/07/2014 Γιατί κινδυνεύουν με ξαφνικό θάνατο πολλές επιχειρήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΡΑΒΑΝΗ ΣΤΟ capital.gr


25/04/2014 • Δήλωση του Πρoέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλου Ραβάνη

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα την υπεράσπιση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.


06/02/2014 ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (BUSINESS INCUBATORS)

Οι Θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, είναι τυποποιημένοι χώροι οι οποίοι δημιουργούνται για να παρέχουν ένα περιβάλλον που προσφέρει κοινές υποδομές και ειδικές υπηρεσίες, για ένα χρονικό διάστημα ( 3 έως 5 ετών) διευκολύνοντας το ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, οι οποίες στη συνέχεια μετακινούνται σε δικούς τους επαγγελματικούς χώρους και τη θέση τους στη Θερμοκοιτίδα καταλαμβάνουν άλλες νέες επιχειρήσεις.


24/01/2014 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΕΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Με αφορμή τα όσα προβλέπονται στο νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013), σχετικά με τα υπέρογκα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με επιστολή του στο Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνει τα εξής:


14/12/2013 Συνεντευξη του κυριου Ραβανη στο ισπανικο τηλεοπτικο δικτυο Hispantv

Συνεντευξη του κυριου Ραβανη στο ισπανικο τηλεοπτικο δικτυο Hispantv

περισσότερα
VEA
ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Β.Ε.Α ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ενημερώνει τα μέλη του ότι από τις 13/5/2011 ξεκίνησε την συνεργασία του με τον εξειδικευμένο σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα σύμβουλο ΡΩΜΑΝΙΑ ΓΙΩΡΓΟ για την παροχή υπηρεσιών επί Συνταξιοδοτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 210-3680875 και 210-3680765.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, στην προσπάθειά του για ουσιαστική στήριξη και καθοδήγηση των μελών του στον τομέα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, εκτός από τη μόνιμη παροχή πληροφόρησης από τα υπηρεσιακά τμήματά του, συνεργάζεται με εξειδικευμένη Σύμβουλο σε θέματα αδειών λειτουργίας, περιβαλλοντικής αξιολόγησης επιχειρήσεων, επαγγελματικής στέγης και άλλα συναφή.
Η Συνεργάτης θα βρίσκεται στο χώρο του Β.Ε.Α, κάθε Τετάρτη από τις 14:30 έως τις 16:30 όπου θα δέχεται τηλεφωνικώς ερωτήματα ή και επίσκεψη των μελών μετά από συνεννόηση.
Επικοινωνία για ραντεβού: Γραμματεία Διοίκησης: 210-3680875 και 210-3680765.

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network

Διαμεσολάβηση
Αγοραπωλησίες Εταιρειών

Mail BEA
Περισσότερες Χρήσιμες Συνδέσεις

Xyn© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team