Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEA


» Έναρξη υλοποίησης προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ. (23/11/2015)
» ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

» ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ-ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ & ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Πρόγραμμα παροχών υγείας
» Πρόγραμμα παροχών υγείας Κάρτα μέλους ΒΕΑ

Στη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, που πλήττει με μεγαλύτερη οξύτητα τις μικρές επιχειρήσεις, είναι ανάγκη να αναπτύξουμε ένα νέο κίνημα αλληλεγγύης για την προστασία της βιοτεχνικής μας οικογένειας, που συμπεριλαμβάνει τις οικογένειες και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μας.

» Tαξιδιωτικό πρόγραμμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

» ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΓΕΜΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Μάιος - Ιούνιος 2015
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  

ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ Β.Ε.Α

» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ , ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
Ημερήσια επικαιρότητα
27/11/2015 Επικαιρότητα

-Πρωτόκολλο συνεργασίας για την καλύτερη προώθηση και προβολή των δραστηριοτήτων τους υπέγραψαν σήμερα ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης με τον πρόεδρο της «Δ.Ε.Θ.- HELEXPO» Αναστάσιο Τζήκα.26/11/2015 Επικαιρότητα

-«Μαύρη τρύπα» που φθάνει τα 2,1 δισ. Ευρώ, εξακολουθεί να καταγράφει ο προϋπολογισμός στο «μέτωπο» των εσόδων παρά τις αυξημένες εισπράξεις του Οκτωβρίου, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία 13,3 δισ. ευρώ, για να επιτευχθεί ο αναθεωρημένος στόχος (53,1 δισ. ευρώ) του φετινού προϋπολογισμού.


25/11/2015 Επικαιρότητα

-Περισσότερα από 500.000 ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια με τις νέες και υψηλότερες δόσεις έχει στείλει η εφορία σε φορολογούμενους που ρυθμίζουν τα χρέη τους στο Δημόσιο, καθώς πλέον θα επιβαρύνονται με αυξημένο επιτόκιο, από τρεις έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες.


24/11/2015 Επικαιρότητα

-«Παράθυρο» ατιμωρησίας για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που συνηθίζουν να μην εκδίδουν αποδείξεις σωρηδόν ανοίγει το νέο ποινολόγιο της Εφορίας, που ισχύει από τις 17 Οκτωβρίου.


23/11/2015 Επικαιρότητα

-Από Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, 12.700 εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την ένταξη τους στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», με την οποία πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-13

περισσότερα
Δελτία τύπου
27/11/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΒΕΑ» - « ΔΕΘ - HELEXPO» «Συνεργασία για την στήριξη των μικρομεσαίων»

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την καλύτερη προώθηση και προβολή των δραστηριοτήτων τους, υπέγραψαν σήμερα ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης με τον πρόεδρο της «Δ.Ε.Θ - HELEXPO» Αναστάσιο Τζήκα, στην έδρα του Β.Ε.Α, σε ειδική εκδήλωση, παρουσία της μελών της Διοικητικής Επιτροπής.30/10/2015 Τελετή λήξης – βράβευσης του έργου «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία - ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ»

Την Τελετή Λήξης - Βράβευσης του έργου «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία - ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ» διοργάνωσαν με επιτυχία την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 16.30- 19.30, στο αμφιθέατρο  «Αντωνιάδου»   του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Εθελοντική Ανθρωπιστική Δράση «ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ».14/10/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ - ΕΝΑΡΞΗ»

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Εθελοντική Ανθρωπιστική Δράση ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), διοργανώνουν πενθήμερο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ, από τις 14-18 Οκτωβρίου 2015 στο πλαίσιο του Έργου «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία - Ευ Αειφορείν».05/08/2015 EΠΙΤΥΧΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Διεξήχθη  και ολοκληρώθηκε επιτυχώς, Διαμεσολάβηση (κατά νόμο 3898/2010)  σε διαφορά μεταξύ εταίρων. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε από τους διαπιστευμένους Διαμεσολαβητές, Σπύρο Αντωνέλο και Ειρήνη Ματσούκα, στους ειδικά διαμορφωμένους για το σκοπό αυτό, χώρους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. 


30/07/2015 Παραμένουν τα προβλήματα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων για συναλλαγές με το εξωτερικό

Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τις μικρές και πολύ μικρές βιοτεχνικές και παραγωγικές επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους με το εξωτερικό, ζητά η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

περισσότερα
Χρήσιμη ενημέρωση
23/11/2015 Έναρξη υλοποίησης προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ.

Έναρξη υλοποίησης προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ. - Προγράμματα «Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης» για συνολικά 12.700 ωφελούμενους.

 11/11/2015 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΓΕΜΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ13/10/2015 Νέος κύκλος βασικής εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών – νομικών παραστατών Δικηγόρων

To Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) - «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ανακοινώνει νέους (26ο και 27ο) Κύκλους Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών συνολικής διάρκειας 6 ημερών (5 ημέρες/40 ώρες εκπαίδευσης - πλέον μίας ημέρας εξέτασης/αξιολόγησης), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν. 3898/2010 και το ΠΔ 123/2011.09/09/2015 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Αναφορικά με ζητήσεις συνεργασίας  που  είχαν κοινοποιηθεί από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Σαουδικής Αραβίας και αφορούσαν προμήθεια διαφόρων προϊόντων και για τις οποίες σας είχαμε ενημερώσει,01/09/2015 ΟΑΕΕ: Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για πληρωμή δόσεων και εισφορών

Παράταση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, για την καταβολή εισφορών και δόσεων δίνει ο ΟΑΕΕ για τους ασφαλισμένους του, αναγνωρίζοντας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, τις δυσκολίες της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω των capital controls.

περισσότερα
Θέσεις - Προτάσεις
29/06/2015 ΘΕΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Β.Ε.Α ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ως Α' Αντιπρόεδρος του ΒΕΑ, θα ήθελα να καταδικάσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την επικείμενη διενέργεια δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου για την συμφωνία της χώρας μας με τους Ευρωπαίους εταίρους της.


29/06/2015 ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Δ.Σ του ΒΕΑ χαρακτηρίζει καταστροφικό για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το κλείσιμο των Τραπεζών και την επιβολή capitalcontrols, στις συναλλαγές των επιχειρηματιών. Η εξέλιξη αυτή, θα πυροδοτήσει έναν κύκλο αθέτησης υποχρεώσεων και οφειλών, ενώ με δεδομένο ότι το ημερήσιο όριο αναλήψεων είναι στα 60 ευρώ, είναι βέβαιο ότι θα καταστήσει την αγορά κλινικά «νεκρή».


24/07/2014 Γιατί κινδυνεύουν με ξαφνικό θάνατο πολλές επιχειρήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΡΑΒΑΝΗ ΣΤΟ capital.gr


25/04/2014 • Δήλωση του Πρoέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλου Ραβάνη

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα την υπεράσπιση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.


06/02/2014 ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (BUSINESS INCUBATORS)

Οι Θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, είναι τυποποιημένοι χώροι οι οποίοι δημιουργούνται για να παρέχουν ένα περιβάλλον που προσφέρει κοινές υποδομές και ειδικές υπηρεσίες, για ένα χρονικό διάστημα ( 3 έως 5 ετών) διευκολύνοντας το ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, οι οποίες στη συνέχεια μετακινούνται σε δικούς τους επαγγελματικούς χώρους και τη θέση τους στη Θερμοκοιτίδα καταλαμβάνουν άλλες νέες επιχειρήσεις.

περισσότερα
VEA Παροχές για τα μέλη του ΒΕΑ
Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες
ΓΕΜΗ
Υπηρεσία μιας στάσης
Enterprise Europe Network
Enterprise Europe Network
HELEXPO
ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ
Διαμεσολάβηση
ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

MAIN
Mail BEA
Περισσότερες Χρήσιμες Συνδέσεις

Xyn© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team