Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEAVEA

Ημερήσια επικαιρότητα

Επικαιρότητα - 18/04/2018

Οικονομική ενημέρωση

-Επιστολή από την εφορία, παράλληλα με εντολή ελέγχου, θα λάβουν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο οι επιχειρήσεις με εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Με την επιστολή θα ενημερώνονται ότι μπορούν μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου που θα προκύψει από τον έλεγχο να υποβάλουν εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις για τις χρήσεις ή υποθέσεις αυτές. Όσοι υποβάλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις θα έχουν έκπτωση στα πρόστιμα ή τον πρόσθετο φόρο έως 40% με την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν την οφειλή εντός 30 ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου. Οδηγίες προς τις εφορίες, προκειμένου να προχωρήσουν στις ενέργειες αυτές δίνει με εγκύκλιο του ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Αναλυτικά η εγκύκλιος στη Χρήσιμη ΕνημέρωσηΕπικαιρότητα - 17/04/2018

Οικονομική ενημέρωση

-Το καθεστώς ασφάλισης των μελών κάθε μορφής εταιρειών όπως και των διαχειριστών τους ορίζει με εγκύκλιο ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.  Οι διευκρινιστικές διατάξεις ισχύουν από 1η Ιουνίου 2018, ώστε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο αιφνιδιασμού.Επικαιρότητα - 16/04/2018

Οικονομική ενημέρωση

-Την οδό που χάραξαν οι δικαστές θα ακολουθήσουν πλέον οι τράπεζες για να ρυθμίσουν τα δάνεια όσων έχουν ζητήσει την προστασία του νόμου Κατσέλη. Και τα γενναία «κουρέματα» στις οφειλές εκείνων που έχουν υπαχθεί στον νόμο (περίπου 170.000 δανειολήπτες που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους) μπαίνουν πλέον στο στόχαστρο των τραπεζών, ενώ θα πάρουν οριστικά «κόκκινη» κάρτα άλλοι 70.000 οφειλέτες που εκμεταλλεύονται τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για να μην πληρώνουν τα δάνειά τους αν και μπορούν.Επικαιρότητα - 13/04/2018

Οικονομική ενημέρωση

-Τον δεύτερο κύκλο των προγραμμάτων - καθεστώτων «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ» και «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 ενεργοποίησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο προγραμμάτων για το τρέχον έτος ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ (από 150 εκατ. ευρώ το κάθε πρόγραμμα) και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ» ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2018, ενώ για τις «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» στις 15 Δεκεμβρίου 2018, εκτός και αν ο διαθέσιμος προϋπολογισμός εξαντληθεί νωρίτερα.

 Επικαιρότητα - 12/04/2018

Οικονομική ενημέρωση

-Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, καλεί τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, να συνεχίσουν να καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους, με αφορμή δημοσιεύματα ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει δικαιώσει προσφυγές κατά του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό. Μέχρι να εκδοθεί η απόφαση αυτή και σε κάθε περίπτωση παραμένει σταθερή στη θέση της σχετικά με τον υπολογισμό των εισφορών επί των κερδών, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί τους Επαγγελματίες Βιοτέχνες Εμπόρους (ΕΒΕ) που εκπροσωπεί, να συνεχίσουν να καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους.

 

 Επικαιρότητα - 11/04/2018

Οικονομική ενημέρωση

-«Ανάσα» για τους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί και είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις χρεών, αναζητά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο της αρχής του κράτους δικαίου, αλλά και του νέου σχεδίου που έχει στόχο τη διευκόλυνση της συμμόρφωσης των πολιτών.

 Επικαιρότητα - 04/04/2018

Οικονομική ενημέρωση

-Την παροχή «ανάσας» στα εκατομμύρια φορολογουμένων που εναντίον τους έχουν επιβληθεί κατασχέσεις προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΑΔΕ βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο διαβούλευσης με τις τράπεζες, προκειμένου να γίνεται μερική άρση των κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.Επικαιρότητα - 03/04/2018

Οικονομική ενημέρωση

-H αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχει αρχίσει, ενώ σήμερα λήγει η προθεσμία που έχουν οι τράπεζες για να αποστείλουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) όλες τις συναλλαγές που διενήργησαν οι φορολογούμενοι στη διάρκεια του 2017, μέσω πλαστικού χρήματος ή ευρύτερα μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.Επικαιρότητα - 02/04/2018

Οικονομική ενημέρωση

-Μια σημαντική διευκόλυνση για εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες προκειμένου να μη χάσεις κανένας ούτε ευρώ από το αφορολόγητο όριο ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Οι κωδικοί της φορολογικής δήλωσης για ηλεκτρονικές αλλά και χάρτινες αποδείξεις θα είναι ανοικτοί σε όλους τους φορολογούμενους, προκειμένου να δηλώσουν δαπάνες και με τους δύο τρόπους, λαμβάνοντας έτσι όλη την έκπτωση φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο.Επικαιρότητα - 30/03/2018

Οικονομική ενημέρωση

-Παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών που λήγουν στις ημέρες της ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών.

Υπογράφτηκε η απόφαση από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σύμφωνα με την οποία οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στην Φορολογική Διοίκηση οφειλών που λήγουν στις ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών (Παρασκευή 30/03 και Μ. Δευτέρα 02/04, σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 3336/2005, παρατείνονται μέχρι και την επόμενη εργάσιμη ημέρα (Μ. Τρίτη 03/04).

Έως την ίδια ημερομηνία, παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. « Έναρξη « Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Επόμενο » Τέλος » 


© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team