Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEAVEA

Χαιρετισμός Προέδρου Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών

 Η οικονομική κρίση είναι αδιαμφισβήτητο ότι έχει πλήξει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει καθημερινά μάχη για την στήριξη τους. Θα συνεχίσει να είναι «παρών» στο πλευρό κάθε βιοτέχνη, διεκδικώντας την προώθηση πολιτικών για τη διάσωση των τελευταίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ζητώντας από την κυβέρνηση να εφαρμόσει επιτέλους όρους και προϋποθέσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας, ώστε αυτή να έχει απτά αποτελέσματα και στην αύξηση ρευστότητας στην αγορά.  

Το ΒΕΑ θα συνεχίσει να έχει φωνή, θα συνεχίσει να βάζει τη δική του σφραγίδα στα δρώμενα και στις εξελίξεις, θα συνεχίσει να λέει «όχι» στην επιβολή νέων μέτρων καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια. Με αποφασιστικότητα και συλλογική δράση μπορούμε να επιτύχουμε, να αναδείξουμε τη βιοτεχνία σε πρωταγωνιστή της ανάπτυξης.       

Ευχαριστώ τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους ένα νέο αμιγώς βιοτεχνικό συνδυασμό τη «Βιοτεχνική Ανάπτυξη–Συσπείρωση», δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου στο να συνεχίσω αυτή τη δύσκολη προσπάθεια.

Ευχαριστώ όλες τις επιχειρήσεις- μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας για τη συμμετοχή τους στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης, καθώς με την ψήφο τους στήριξαν και απέδειξαν την εμπιστοσύνη τους στον θεσμό του Επιμελητηρίου.  Θεσμός ο οποίος είναι απαραίτητο να παραμείνει ζωντανός, προκειμένου να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που το έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ, γεγονός που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά τις προσπάθειές μας για την προώθηση όλων εκείνων των αναγκαίων πολιτικών από μέρους της Πολιτείας για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή σε μια αναπτυξιακή πορεία.

Στόχος της νέας Διοίκησης του Επιμελητηρίου είναι να συνεχίσει να εκπροσωπεί το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των κλάδων που το συνθέτουν και παράλληλα να συνεχίσει να διεκδικεί και να προωθεί λύσεις στα έντονα και πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξασφαλίζοντας προοπτικές ανάπτυξης των.

Η βιοτεχνία είναι και πρέπει να αποτελέσει το δυνατό χαρτί στην αντιμετώπιση της κρίσης του παραγωγικού μηχανισμού της χώρας. Μπορεί και πρέπει να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις, στο δικό της ανθρώπινο δυναμικό και να παράξει πλούτο για την ελληνική κοινωνία, καλύπτοντας τα κενά που προκαλεί η κρίση πληρωμών.

Η νέα Διοίκηση του ΒΕΑ θα κληθεί να δώσει μια σκληρή μάχη για την ανάπτυξη  με μεγάλο αντίπαλο τη βαθιά ύφεση . Η μάχη δε θα αφορά μόνο την καθημερινότητα, αλλά και το μέλλον.

Μεταξύ άλλων, από τους πρωταρχικούς στόχους του νέου Δ.Σ., είναι και η περαιτέρω ανάπτυξη της υπηρεσίας one stop shop, σε συνδυασμό με την πλήρη λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), που θα δώσουν ένα τέλος στη γραφειοκρατία, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής εκπαίδευσης και την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας.

Η συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα κοινοτικά προγράμματα με απλούστευση των διαδικασιών εγκατάστασης και λειτουργίας των βιοτεχνιών που θα εκδίδονται από το ΒΕΑ, αλλά και η άμεση, ορθολογική κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Η εφαρμογή ειδικών μέτρων και πολιτικής για τους νέους επιχειρηματίες και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, στηρίζοντας και επιβραβεύοντας τις επιτυχείς, έντιμες και ειλικρινές επιχειρηματικές επιδόσεις. Η χρηματοδότηση για μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων και ταυτόχρονη κατασκευή ΒΙΟΠΑ και ΒΙΠΕ.

Ακόμη βασικό μέλημα μας θα συνεχίσει να είναι η στήριξη του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών με την εξασφάλιση των οφειλόμενων εισφορών τόσο από το κράτος όσο και από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που συστηματικά αρνούνται να είναι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις τους. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλει ο βιοτέχνης, καθώς αδυνατεί να λόγω της ύφεσης να ανταποκριθεί σε σημείο εξομοίωσης με τα ευρωπαϊκά επίπεδα. Να παραμείνει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 37 έτη ανεξαρτήτου ηλικίας με δικαίωμα εξαγοράς του χρόνου ασφάλισης για ειδικές περιπτώσεις.

Στόχος της νέας Διοίκησης είναι να καταστεί το ΒΕΑ εκφραστής του συνόλου των επιχειρήσεων και των κλάδων που το συνθέτουν και παράλληλα να προωθήσει θέσεις και λύσεις στα έντονα και πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως απόρροια της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της εφαρμογής αδιεξόδων πολιτικών επιλογών.      


VEA


© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team